De Nationale Autoshow14 jun '13 18:52

Leasemaatschappijen willen andere bijtelling

Auteur: Noud Broekhof

Leasemaatschappijen zijn toe aan andere bijtellingsregels, waarbij leaserijders over het werkelijk privéverbuik bijtelling gaan betalen. Dat zei Renate Hemerik, directeur van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), op BNR.

Volgens Hemerik heeft het huidige systeem van bijtellen onderhand zijn langste tijd gehad. "We hopen dat we uiteindelijk toegaan naar een systeem dat eerlijker is, want het is best wel vreemd dat je nu op basis van CO2-uitstoot een bepaald bedrag betaalt", zegt ze in de Nationale Autoshow.

Weekers
En daarmee keert de gestaffelde bijtelling, betalen naar werkelijk privéverbuik van de auto, terug op de agenda. Staatssecretaris Weekers (Financiën) heeft eerder dit jaar aangekondigd de mogelijkheden te onderzoeken om deze bijtelling op termijn in te voeren.

Tijd

Hemerik verwacht niet dat dit snel zal gebeuren. "Ik denk dat je al snel vier tot vijf jaar verder bent voordat het echt in wetgeving is omgebouwd. Dat heeft dus wel even tijd nodig." De VNA is momenteel in overleg met Financiën over een 'flexibel systeem', zo bevestigt Hemerik.

Luister hierboven naar een deel van het interview met Renate Hemerik, directeur van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen