De Nationale Autoshow18 aug '11 15:41Aangepast op 18 aug '11 17:58

Kosten politie-inzet onbetaalbaar voor City Racing

Auteur: Noud Broekhof

Organisator Herman Vaanholt van de Bavaria City Racing in Rotterdam stopt met het organiseren van het evenement, als hij de politie-inzet in de toekomst uit eigen kas moet betalen. Hij zei dat vanmiddag in De Nationale Autoshow op BNR. Het is volgens hem onmogelijk om die kosten als organisatie zelf op te hoesten.

Vaanholt reageert hiermee op de plannen van Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Die wil de politiekosten die worden gemaakt bij incidentele, commerciële, evenementen - zoals de Bavaria City Racing – doorberekenen aan de organisatie. “Maar dat is gewoon niet te doen”, stelt Vaanholt.

“Wij worden al verplicht om per politieagent een beveiliger in te huren. Dit jaar liggen die kosten op 150.000 euro. Als deze plannen doorgaan, dan zou ik dus minimaal het dubbele moeten uitgeven. Dat is er gewoon niet.”

Op de vraag of de City Racing van aanstaande zondag wel eens de laatste zou kunnen zijn, reageert Vaanholt resoluut: "Ja, in ieder geval mijn laatste. De lol is er dan wat mij betreft echt af en dan stop ik. Let wel: dat is nu nog niet aan de orde hoor. Ik hoop dat er ergens een potje komt om dit probleem op te lossen.”

De Bavaria City Racing wordt aanstaande zondag voor de zevende keer gehouden in het centrum van Rotterdam. Vermoedelijk komen er een half miljoen mensen naar het grootste gratis racespektakel van ons land kijken.

Luister rechts naar het geluidsfragment uit De Nationale Autoshow.

Gerelateerde artikelen