De Nationale Autoshow26 okt '12 10:24

Auto-update | Ford, Volvo en Audi R8

Auteur: Noud Broekhof

Bij Ford moeten ze de gifbeker helemaal leegdrinken, zo lijkt het. René de Monchy praat je bij in de auto-update.

Na de aankondiging dat de fabriek in het Belgische Genk eind 2014 haar deuren zal sluiten, maakt de Amerikaanse autobouwer nu OOK bekend dat in Engeland TWEE fabrieken gesloten worden. In totaal staan daarmee zo'n 5700 banen op de tocht.

En passant liet de CEO van Ford, Stephen Odell, in een telefonische persconferentie weten dat de nieuwe Mondeo veel later dan verwacht op de markt komt. Pas eind 2014 kunnen we er in Europa mee gaan rijden.

En er is nog meer slecht nieuws. Het verlies van Ford in Europa zal dit jaar rond de anderhalf miljard dollar liggen, zo vertelt de financieel directeur van het autoconcern ons. En dat is een fikse tegenvaller.

Volvo Gent
Ook bij Volvo breken spannende tijden aan. De verkoopcijfers zijn niet je dat, dat wisten we al eerder te melden. En nu laat de Zweedse autofabrikant ook nog weten dat de grote fabriek in het Belgische Gent minder auto's gaat produceren.

Volvo schroeft namelijk het productievolume terug van 59 naar 54 auto's per uur. Daardoor zullen er in totaal zo'n 300 van de ruim 5200 banen moeten verdwijnen. Volgens de topman van de fabriek is deze herstructurering 'dringend nodig om de dalende vraag op te vangen'. 

'Nieuwe' R8

En tot slot: het snoepje van Audi, de vernieuwde R8, die heeft een prijs gekregen. De auto rijdt voor iets minder dan 177.000 euro de showroom uit. Dat klinkt veel, dat is het natuurlijk ook, maar het is toch 2-duizend euro goedkoper dan zijn voorganger. Keuze is er ook deze keer weer uit de coupé of de spyder. Het absolute topmodel is de R8 Coupé V10 Plus met 550 trekkende paardjes, die zo'n 266.000 euro kost. Vanaf december staat-ie bij de dealers.

Luister hierboven naar de auto-update van René de Monchy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen