De Nationale Autoshow10 jul '12 14:42

Cadillac van Al Capone wordt geveild

Auteur: Pieter van den Akker

De Cadillac-sedan van de beruchte Amerikaanse gangster Al Capone - bouwjaar 1928 - staat te koop. De auto moet tussen de 240.000 euro en 405.000 euro opleveren.

De auto wordt op 28 juli geveild in Plymouth in de Amerikaanse staat Michigan, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag. Capones auto wordt beschouwd als het voertuig met de grootste historische waarde uit de vooroorlogse periode in de VS.

Kogelwerend glas
Op het eerste gezicht oogt de Cadillac V8 Town Sedan als een normale auto uit die tijd. Maar er zijn subtiele verschillen met reguliere modellen. Zo is hij zwaar gepantserd en is hij de eerste personenauto die is uitgevoerd met kogelwerend glas. De Cadillac heeft een achterruit die snel op-en-neer kan om salvo's op achtervolgers te kunnen lossen.

Mobilofoon
Verder is de wagen uitgevoerd in exact dezelfde kleur groen als politieauto's destijds in Chicago, Capones voornaamste werkterrein. Ook kon de misdadiger een originele politiesirene aanzetten om verwarring te stichten. Bijzonder voor die tijd was dat de gangster in de auto over een mobilofoon beschikte waarmee hij de politie kon afluisteren.

Klik hier voor de foto van Capones Cadillac V8 Town Sedan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen