De Nationale Autoshow20 okt '11 18:10Aangepast op 21 okt '11 14:41

Nieuwe Toyota Prius scherp geprijsd

Auteur: Lars Welbers

De nieuwe Prius is niet alleen rijker uitgerust en dynamischer vormgegeven, maar ook tot € 1.200 goedkoper dan zijn voorganger. Tevens claimt Toyota dat de auto scherper stuurt dan voorheen.

Uiteraard is de nieuwe Prius vrijgesteld van BPM en ook de leaserijder profiteert; deze hoeft namelijk slechts 14% bijtelling te betalen.

Meer Europees
Iets waar Toyota mee pronkt in hun persbericht is het nieuws dat de Prius een stuk strakker zou sturen. De auto heeft het onderstel en demping onder handen genomen waardoor deze op lagere snelheden comfortabeler zou zijn en meer zou rijden als een Europese auto.

Luxe uitvoeringen
Een belangrijke uitvoering voor ons land is de Business uitvoering. Deze heeft een prijskaartje van 27.690 en daarvoor krijg je een Prius die is uitgerust met Toyota Touch & Go navigatie, luxe bekleding met lederen zijwangen van de voorstoel, lederen stuurwiel, zachte bekleding van de raamstijlen en 17” lichtmetalen velgen.

De meest luxe uitvoering is de Executive Business. Deze heeft ook nog eens adaptive cruise control, pre-crash safety system, lederen bekleding met stoelverwarming en Intelligent Parking Assist. Toyota vraagt 35.890 voor deze uitvoering.

De nieuwe Prius heeft een vanafprijs van 25.990 euro en is per direct te bestellen bij de dealers. In maart 2012 kunnen we de nieuwe Prius in ons land verwachten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen