De Nationale Autoshow22 jun '12 17:54Aangepast op 22 jun '12 18:16

Fisker Surf komt pas eind volgend jaar

Auteur: Noud Broekhof

De Surf, de nieuwe stationwagon van autofabrikant Fisker, komt pas eind volgend jaar op de markt. En dat is veel later dan eerder werd aangekondigd.

"Ik verwacht hem niet voor eind volgend jaar op de markt", zegt Geert-Jan Tax, directeur van Fisker Nederland, in de BNR Nationale Autoshow.

Atlantic
Tax legt uit dat Fisker 'meer tijd nodig' heeft om de nieuwe aandrijflijn van de Surf te ontwikkelen. Die wordt hetzelfde als in de andere nieuwe Fisker, de Atlantic. "We stellen daarom de marktintroductie van de Surf uit, totdat wij de aandrijflijn van de Atlantic helemaal klaar hebben."

Compacter
Volgens Tax wordt de aandrijflijn van de Surf en de Atlantic een stuk compacter dan die nu in de Karma ligt. En dat is niet onbelangrijk. "Zo kunnen we een auto bouwen met veel meer binnenruimte. En dan kun je dus ook je labrador meenemen", zegt hij.

Later
Eerder kondigde Fisker nog aan dat de Surf in september van dit jaar al bij de dealer zou staan. Dat blijkt onhaalbaar. Maar van uitstel komt geen afstel, zo verzekert Tax. "We leggen nu even de focus op de verkoop van de Karma. De eerste honderd zijn inmiddels afgeleverd." 

Luister hierboven naar een deel van het interview met Geert-Jan Tax, directeur van Fisker Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen