De Nationale Autoshow31 aug '12 05:56

Ideale apps voor automobilisten

Auteur: Harmen Simon Teunis

Bellen of sms'en achter het stuur; het mag niet. Maar telefoonfabrikanten en app-bouwers lijken er juist alles aan te doen om het mobiele telefoongebruik onderweg te stimuleren. Hier drie apps die het autorijden goedkoper kunnen maken.

Er komen de laatste tijd meer en meer automotive-apps bij, maar vergeet dat veel van die apps regelmatig ook reuzehandig zijn. Open Spot van Google, wijst je bijvoorbeeld de weg naar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid. Nooit meer zoeken dus naar een parkeergarage.

Flitsmeister
Mensen die te hard rijden kunnen eigenlijk niet zonder een goede flitsmelder. Autocoureur Tim Coronel heeft daar Flitsmeister voor geïnstalleerd. "Die geeft goed aan waar geflitst wordt." De app geeft een compleet en actueel overzicht van flitsers, files en aangekondigde KLPD-controles. Hij voorkomt nutteloze boetes. En ook handig; tijdens het rijden hoef je hem niet per se aan te hebben. Je krijgt vanzelf een push-bericht als er een nieuwe flitser bijkomt. Installeren dus. "Mochten ze eventueel een boefje willen zijn dan moeten ze dat doen ja", moedigt Coronel de hardrijders aan.

Goedkoper tanken
Die andere ergernis in het verkeer; tanken. Een liter benzine bij Shell en BP gaat richting de 1,90 euro. Dat maakt een klein stukje omrijden naar een goedkoper station toch wel aantrekkelijk. En daar is de Athlon Brandstofprijs-app een goede optie voor. Die vertelt waar je in de buurt goedkoop kunt tanken. De besparing kan oplopen tot 15 cent per liter. En dat alles met een app die gratis is.

Statistieken
Dynalicious is een app voor de echte liefhebber. Die meet acceleratietijden, laterale G-krachten en het aantal pk’s. En dat alles in realtime op je scherm.

SMS'en tijdens het rijden
Voor mensen die tijdens het rijden, tegen beter weten in, toch willen sms’en is de app Road SMS een uitkomst. Terwijl je een sms-bericht typt laat de camera op het scherm zien wat er op de weg gebeurt.

Gerelateerde artikelen