De Nationale Autoshow8 aug '12 11:41

Nieuwe stuurman Spyker Cars

Auteur: Fleur de Bruijn

Spyker Cars heeft een nieuwe bestuurder gevonden. De Amerikaan John Walton (53), een oude bekende van topman Victor Muller, wordt chief commercial officer.

Dit schrijft het Financieele Dagblad woensdag. Walton zal ook de functie van managing director voor Noord- en Zuid-Amerika bekleden.

In een toelichting zei Spyker-topman Victor Muller dat hij John Walton 16 jaar geleden heeft leren kennen bij Aston Martin. “Sinds we in 2000 met Spyker begonnen, heb ik de wens om hem aan boord te halen bij het opbouwen van het bedrijf en het merk.”

Succesnummer
Het FD schrijft dat Walton zijn carrière startte in 1980 bij Ford en was tot voort kort vice-president voor Aston Martin Noord-Amerika en general manager van Aston Martin Lagonda.

Volgens de krant wist hij de verkoop in Noord-Amerika op te schroeven van 200 auto's in 2001 naar 2400 auto's in 200, waarmee het continent het succesnummer werd voor Aston.

“Ik ben verheugd me aan te sluiten bij Spyker nu de nieuwe Spyker C8 Aileron in productie wordt genomen en de lancering van de Spyker C8 Aileron Spyder in aantocht is,” aldus Walton.

Rechtszaak
Maandag werd bekend dat de sportwagenfabrikant middels een rechtszaak 2,4 miljard euro eist van General Motors (GM). Volgens Spyker heeft GM moedwillig en op illegale wijze een mogelijke redding van het Zweedse dochtermerk Saab tegengewerkt, waardoor Saab eind vorig jaar uiteindelijk failliet ging.

Spyker nam het zieltogende Zweedse Saab begin 2010 overnam van General Motors. De verkopen bleven echter tegenvallen, begin 2011 kwam Saab opnieuw in de problemen, vervolgens viel de productie stil.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen