De Nationale Autoshow23 jan '13 16:25

Snel groeiend aantal snelladers voor elektrische auto's

Auteur: Lars Welbers

Het aantal CHAdeMO (‘CHArge de Move' )-snelladers is in een jaar tijd wereldwijd verdubbeld. In Europa gaat het zelfs om bijna een verviervoudiging.

In Europa is er sprake van een groei van 158 naar 601 in twaalf maanden. De CHAdeMO-snellader is geschikt voor meer dan 70.000 elektrisch aangedreven auto’s - dat is 90 procent van de EV-markt.

Geen beletsel
Deze ontwikkeling vergroot de dagelijkse inzetbaarheid van elektrisch aangedreven auto’s en geeft consumenten het vertrouwen dat een beperktere actieradius geen beletsel is om langere afstanden elektrisch te rijden. Want opladen bij een snellader is geen kwestie van uren, maar van minuten.

Wereldwijd
Over de hele wereld staan nu meer dan tweeduizend CHAdeMO-snellaadstations. Toshiyuki Shiga, President van de CHAdeMO Association – de drijvende kracht achter de uitbouw van het netwerk – reageert verheugd: ‘Een jaar geleden stond de teller nog op zo’n duizend, waarvan het leeuwendeel in Japan was geplaatst. De verdubbeling is vooral het gevolg van de sterke uitbreiding in andere delen van de wereld, zoals in Europa en de Verenigde Staten. Er staat nu zelfs een CHAdeMO-snellaadstation in de oliestaat Abu Dhabi. En als alle voorgenomen plaatsingen worden gerealiseerd, dan passeren we eind 2013 het aantal van 4.000.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen