De Nationale Autoshow5 mrt '12 15:14

Bizar: Brabus Bullit Coupé

Auteur: Lars Welbers

De Duiste tuners bij Brabus pakte de kleinste coupé van Mercedes, de C-klasse, en lepelde daar een waanzinnige Bi-Turbo V12 motor in.

Dankzij twee forse turbo's is het totaalvermogen dat uit de V12 wordt gehaald verbluffend; 800 pk en 1.420 Nm aan koppel. En dat allemaal op alleen de achterwielen.

Waanzin
Maar, Brabus kwam erachter dat er vrijwel geen techniek is die zoveel koppel kan handelen. Dus werd het iets teruggeschroefd naar 1.100 koppel - nog steeds belachelijk veel!

Acceleraties
Door dit waanzinnige vermogen sprint de Bullit Coupé in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u en behaalt hij een topsnelheid van maar liefst 370 km/h. De 0-200 km/u sprint duurt overigens slechts 9,8 seconden, en de 0-300 km/u sprint 24 seconden. Erg indrukwekkend.

Prijs
En dan natuurlijk de prijs. Deze ligt op een niet misselijke 449.820 euro, in Duitsland dan. Wil je de Bullit in Nederland hebben kun je daar nog vele tienduizenden euro's bij op tellen vanwege onze o-zo-fijne belastingen.

Maar goed, dan heb je in elk geval wel iets dat heel erg exclusief is. Binnenkort op de Autosalon van Genève maakt de Bullit Coupé zijn debuut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen