De Nationale Autoshow8 feb '13 18:03

FEHAC: Leeftijdsgrens oldtimers direct verhogen

Auteur: Noud Broekhof

Als het aan de FEHAC ligt, dan kan de leeftijdsgrens van oldtimers zo snel mogelijk van 25 naar 30 jaar verhoogd worden. Dat zegt voorzitter Bert Pronk van de federatie van oldtimerclubs op BNR.

Al weken onderhandelt de FEHAC, samen met een aantal andere brancheorganisaties, over de plannen van staatssecretaris Weekers (Financiën). Hij gaat de MRB-vrijstelling op oldtimers afschaffen, maar de Tweede Kamer heeft hem wel de opdracht gegeven om de hobbyist daarbij te ontzien.

Oplossing

Volgens Pronk zou het direct verhogen van de leefdtijdsgrens van oldtimers, van 25 naar 30 jaar, 'een goede oplossing zijn' om het probleem op te lossen. "In ons land groeien we de komende jaren al van 25 naar die grens van 30 jaar toe. Voertuigen die de problemen veroorzaken, vallen waarschijnlijk binnen die categorie", zegt Pronk.

Tijd

Over de onderhandelingen met het ministerie van Financiën wil Pronk op dit moment niet veel kwijt. Wel geeft hij aan dat er verschillende plannen op tafel liggen. Maar erg veel tijd is er niet meer, zo zegt hij. "Er is veel onzekerheid. Sommige clubs willen zelf al wilde acties gaan organiseren. Daar staan wij niet achter." 

Luister hierboven een deel van het interview met  Bert Pronk van de federatie van oldtimerclubs (FEHAXC) terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen