De Nationale Autoshow23 mei '11 13:19

Premie autoverzekering rijst de pan uit

Auteur: Marjan van den Berg

De premies voor autoverzekeringen gaan de laatste tijd door het dak. In vijf maanden tijd zijn de tarieven gemiddeld met 9 procent gestegen, zo blijkt uit berekeningen van verzekeringswebsite Independer.

De site meldt dat ANWB, ASR, Budgio, De Goudse, Turien & Co, Unigarant en Generali dit jaar hun premies hebben verhoogd.
Univé, Klaverblad en Delta Lloyd deden dat al eerder.
Winterweer
De premieverhogingen worden onder meer veroorzaakt door de toename van het aantal schades, als gevolg van het slechte winterweer. Ook heeft De Nederlandsche Bank erop aangedrongen dat verzekeraars grotere reserves aanleggen om ook in financieel slechtere tijden te kunnen overleven.
Van augustus 2006 tot mei 2008 daalden de gemiddelde premies met 31%, meldt Independer. In 2009 en 2010 stegen de premies licht (2,7%). De sterke stijging van begin dit jaar laat duidelijk een kentering zien. Independer.nl verwacht dan ook dat de premiestijging bij autoverzekeringen over de hele linie zal doorzetten.
Luister rechts naar Suzan Samson, productmanager Autoverzekeringen bij Independer: "Er zijn zeker nog wel goedkope verzekeringen over".


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen