De Nationale Autoshow18 jan '12 08:57

Top Swedish Automobile stapt op

Auteur: Pieter van den Akker

De top van Swedish Automobile stapt onmiddelijk op. Dat is het gevolg van een verschil van mening met bestuursvoorzitter Victor Muller.

Het vertrek van president-commissaris Hans Hugenholtz, de commissarissen Maurizio La Noce en Alex Roepers en bestuurslid Rob Schuijt werd woensdag door het bedrijf bekendgemaakt.

Faillissement Saab
Zij zijn het niet met Muller eens over de alternatieve mogelijkheden voor financiering voor de onderneming na het faillissement van het Zweedse automerk Saab en over de toekomst van het bedrijf en dochteronderneming Spyker.

Swedish Automobile zal op korte termijn nieuwe leden voor de raad van commissarissen en het bestuur voorstellen aan de aandeelhouders, zo valt te lezen in de verklaring.

Verkoop Spyker
Muller liet in een toelichting weten de vertrekkende bestuurders te bedanken voor hun bijdrage aan het bedrijf. Hij stelde verder dat de opties voor Swedish Automobile worden bekeken en dat de discussie over een mogelijke verkoop van Spyker nog loopt. Ook wordt de mogelijkheid overwogen om Spyker te behouden en de activiteiten uit te breiden via overnames, stelt Muller.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen