De Nationale Autoshow11 mei '12 17:05

NedCar kan het schudden

Auteur: Noud Broekhof

Het wordt heel lastig voor autofabriek NedCar in Born om nog een doorstart te maken. Dat zegt Mark de Mey van Volvo Cars Gent, de grootste Europese fabriek van het Zweedse merk.

NedCar is op dit moment op zoek naar een nieuwe overnamekandidaat, omdat autofabrikant Mitsubishi stopt met de productie van twee modellen in de Limburgse fabriek. Volgens De Mey wordt het een 'lastig verhaal'. "Volvo is in ieder geval niet geïnteresseerd", zegt hij in de BNR Nationale Autoshow.

Kwetsbaar
Ondanks het moderne karakter van de fabriek in Born is Nedcar toch erg kwetsbaar, legt De Mey uit. "NedCar is een zogenaamde contract manufacturer. En dan ben je erg kwetsbaar. Je behoort tot geen enkele groep en je bent afhankelijk van klanten. Als die er niet zijn, houdt het op", aldus De Mey.

China
De toekomst van Volvo ligt in China. Er worden daar twee autofabrieken gebouwd, waar volgend jaar Volvo's van de band rollen. Er wordt op dit moment zelfs gesproken van een derde fabriek. De eerste Belgische Volvo-ingenieurs zijn al in China geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen