De Nationale Autoshow27 apr '12 16:37Aangepast op 2 mei '12 19:42

VDL overweegt overname NedCar

Auteur: Fleur de Bruijn

VDL Groep uit Eindhoven voert gesprekken over een mogelijk overname van NedCar in Born. De fabrikant van bussen en auto-onderdelen laat dat vrijdag weten in een verklaring.

Het bedrijf praat onder meer met aandeelhouders, directie en ondernemingsraad van NedCar, de vakbonden, klanten én regionale en landelijke overheid. VDL wil verder geen mededelingen doen.

De autofabriek in Born moet dicht als er geen overnamekandidaat is omdat Mitsubishi stopt met de productie van de Colt en de Outlander. Bij NedCar werken 1500 mensen.

Droomkandidaat
Henk van Rees, bestuurder bij FNV Bondgenoten, noemde VDL tegen BNR een droomkandidaat: “VDL heeft aangegeven alle 1500 medewerkers van NedCar te willen overnemen.” Volgens van Rees heeft VDL zich inmiddels bewezen door de bedrijven die ze tot nu toe overnam, verder te brengen.

De bestuurder was toch niet erg gelukkig met Mitsubishi. Van Rees zegt dat Mitsubishi een typisch Japanse bedrijf is en daardoor weinig toegankelijk. Het was volgens hem lastig om snelle beslissingen te nemen en kort en duidelijk te overleggen: ‘er was veel in oosterse nevelen gehuld.”

VDL Groep is met 7400 werknemers actief in 17 landen. De omzet van het bedrijf was vorig jaar 1,5 miljard euro.

BMW
Eerder vrijdag werd bekend dat BMW vanaf 2014 auto's wil bouwen in Born. De Duitse autofabrikant zou de fabriek niet willen overnemen. Vandaag is volgens de NOS een hoge delegatie van BMW op bezoek in de fabriek, maar de deal zou nog niet rond zijn.

Gerelateerde artikelen