De Nationale Autoshow3 apr '12 13:56Aangepast op 3 apr '12 15:04

Voor zomer duidelijkheid NedCar

Auteur: Pieter van den Akker

Het moet snel duidelijk zijn of NedCar in andere handen overgaat. Is er voor eind juni, begin juli geen overnamekandidaat, dan sluit NedCar op 1 januari 2013.

Dat zei bestuurder Suat Koetloe van vakbond De Unie dinsdag. Hij had dit naar eigen zeggen vernomen van de directie van NedCar. Een woordvoerster van NedCar wilde geen toelichting geven.

Outlander
Eind juni, begin juli stopt ook de productie van de Mitsubishi Colt bij NedCar. Dan is al een deel van het personeel boventallig. De Outlander wordt nog tot oktober of november geproduceerd. Bij NedCar werken 1500 mensen.

Eigenaar Mitsubishi trekt volgend jaar de stekker uit het bedrijf. Een werkgroep zoekt naar overnamekandidaten. Enkele weken geleden werd bekend dat een groep van vijf wijzen de betrokken overheden gaat adviseren over doorstartplannen voor de Limburgse autofabriek.

Broedende kip niet storen
Over de overnamekandidaten werden geen mededelingen gedaan. "Je moet een broedende kip niet storen'', zei bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten.

Van Rees verwacht dat eind april duidelijkheid is over de invulling van het sociaal plan. Dat wordt dan met de leden besproken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen