De Nationale Autoshow24 okt '11 17:48Aangepast op 25 okt '11 17:04

Rij-impressie | Lancia Thema: hoop doet leven [slideshow] [video]

Auteur: Meindert Schut

Met de nieuwe Lancia Thema heeft het ooit zo roemruchte Italiaanse merk eindelijk weer een moderne zakensedan in de stal. Met het model wil Lancia dan ook weer naar de toekomst kijken - zonder het verleden te verloochenen. Kan dat wel met een auto die eigenlijk voor Amerikanen is gebouwd?

Het zou flauw zijn om de nieuwe Thema direct af te schrijven als een Chrysler met een Lancia badge. Natuurlijk is dat wel wat er feitelijk is gebeurd.

De auto is in Amerika ontwikkeld als de nieuwe Chrysler 300 en wordt in Ontario Canada gebouwd. Ook de Thema loopt daar van de band, daar is niets Italiaans aan.

Flaminia
De marketingafdeling van Lancia kreeg geen gemakkelijke opdracht mee, toen het te horen kreeg dat de Chrysler 300 in Europa als Lancia Thema door het leven moest. Hoe maak je van zo’n typisch Amerikaanse auto een typisch Italiaanse auto?

Er zit dan maar één ding op, verwijzen naar het verleden. Naar een verleden waarin de modellen van Lancia nog tot de verbeelding spraken. Zo moet de grill ons terug laten denken aan de Lancia’s uit de jaren ’80, waaronder de eerste Thema. De kont van de nieuwe Thema, nagenoeg identiek aan de Chrysler 300, zou zijn geïnspireerd door de legendarische Lancia Flaminia. Toegegeven, als je de ogen toeknijpt kun je deze gedachtegang wel enigszins volgen.

Goede auto
Niet alleen de marketingafdeling heeft hard moeten werken om tot een echte Lancia te komen. Dat geldt ook voor de technici. Wat moet je nou veranderen aan een auto die in de basis al heel goed is?

Chrysler borduurt met de nieuwe 300 voort op het vorige model. Een auto waar toen ook al weinig op aan te merken was.

Om de Thema minder Amerikaans te maken is vooral werk gemaakt van het interieur en de vering. De binnenkant straalt rust en luxe uit. Veel leer, gestikte naden en een hoop extra’s. De vering is, hoe kan het ook anders, een slag stugger gemaakt.

Ondanks de aanpassingen blijft de auto meer een Amerikaanse beleving uitstralen dan een Italiaanse. Na het rijden met de auto kregen we eerder trek in een dikke hamburger dan een bordje pasta. Niet dat die hamburger ons slecht smaakt. Hoewel de auto zwaar aanvoelt (vooral in scherpe bochten helt hij fors over) is de Thema een aangename reisauto met de juiste zakelijke uitstraling.

Genoeg kracht, weinig beleving
De Lancia Thema wordt in Nederland geleverd in één benzine uitvoering (3.6l V6 met 285 pk) en twee dieselversies, een 3 liter V6 met respectievelijk 190 pk en 240 pk. Die laatste is uiteraard de leukere van de twee.

Uitgerust met een 5 traps automaat, sluipt de auto vrijwel ongemerkt naar de minder toegestane snelheden. Voor de rijbeleving zou dit best met iets meer geweld gepaard mogen gaan.

Een snelle acceleratie is nauwelijks hoorbaar of voelbaar. Geen moment wordt de bestuurder in zijn stoel gedrukt bij het versnellen... en dat is jammer. Alleen bij vol gas wegspurten wordt het even spannend dankzij de achterwielaandrijving. De spinnende wielen schudden je direct wakker.

Veel werk is besteed aan het terugdringen van het geluid. Dat is zo goed gelukt dat de motor nauwelijks te horen is zodra die flink wordt opgejaagd. Nu is een V6 diesel niet de meest luidruchtige, maar iets meer motorgebrom had de auto meer karakter kunnen geven.

Eigen vlaggenschip
Lancia heeft geen verkoopdoelstellingen afgegeven voor de Thema. Dat is misschien maar goed ook, want het valt moeilijk te voorspellen hoe de auto in Europa wordt ontvangen. Wordt hij omarmd door zowel Lancia liefhebbers als fans van Chrysler, of laten beide groepen de auto links liggen?

Dat de Thema vrijwel één op één is gekopieerd van de Chrysler 300 is veelzeggend. Lancia is aan het overleven. Er is geen geld om zelf een nieuwe zakensedan te ontwikkelen. Hopelijk geeft deze nieuwe Thema Lancia genoeg tijd om in de toekomst weer met een eigen vlaggenschip te komen, anders zou dit wel eens de laatste stuiptrekking van een ooit zo legendarisch merk kunnen zijn.

Nederland
In Nederland is de Lancia beschikbaar in drie uitrustingniveau’s: Gold, Platinum en Executive. De versie met een V8 motor blijft voorlopig alleen als Chrysler beschikbaar en komt dus niet naar Europa. Als er genoeg vraag naar is, dan zal dat alsnog gebeuren. Op termijn komt er in elk geval wel een Hybride versie van de Thema.

De Lancia Thema staat vanaf 7 december bij de dealer. De prijzen beginnen bij € 52.500. Bekijk hieronder een promotiefilm van de makers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen