De Nationale Autoshow14 dec '11 18:33

Saabcurator gooit handoek in de ring

Auteur: BNR Webredactie

Saabcurator Guy Lofalk legt zijn functie neer. "Er is een paar verse ogen nodig'', schrijft Lofalk in een afscheidsbrief naar de rechtbank in het Zweedse Vänersborg.

De rechter behandelt Lofalks verzoek maandag. In de brief schrijft Lofalk dat hij niet de mogelijkheid heeft gehad om Saabs nieuwe financiële plan te beoordelen, dat het noodlijdende Zweedse automerk maandag bij de rechter zal verdedigen.

Met het plan wil Saab, eigendom van het Nederlandse Swedish Automobile, de voortgang van de huidige reorganisatie en daarmee het voortbestaan van het bedrijf waarborgen.

Oude financiële plan
"Mede ook gelet op mijn verzoek de reorganisatie bij Saab te stoppen op basis van het oude financiële plan, wil ik zo snel mogelijk worden ontheven van mijn functie. Daarvoor in de plaats moet er een nieuwe curator komen, zodat de reorganisatie zo vloeiend mogelijk kan doorgaan. Er is een paar verse ogen nodig", schrijft Lofalk.

Opvolger
Lofalk en Saab dragen samen advocaat Lars-Henrik Andersson voor als opvolger. Andersson heeft als curator onder meer ervaring met een reorganisatietraject bij de grote Scandinavische toeleverancier van bedrijfscommunicatietechnologie Ventelo.

Saab krijgt volgens Zweedse media maandag tijdens de rechtszitting steun van Rachel Pang, directeur van beoogd partner en geldschieter Youngman. Ze zou speciaal overkomen uit China.

Gerelateerde artikelen