De Nationale Autoshow29 jan '12 19:34

Vijf bedrijven geïnteresseerd in Saab

Auteur: Anne-Greet Haars

De curatoren van het failliet verklaarde Saab voeren gesprekken met "vier tot vijf' bedrijven die geinteresseerd zijn in een overname van de autofabrikant.

Hans Bergqvist, een van de curatoren, zei zondag tegen het Zweedse persbureau TT dat er tot nu toe geen concreet bod is ontvangen, maar de partijen zouden wel serieuze belangstelling tonen.

Chinese producent
Eerder was al bekend dat de Chinese autoproducent Youngman nog steeds geinteresseerd is in Saab. Ook een Turks bedrijf en een Indiase branchegenoot zouden in de race zijn. Volgens Bergqvist is het de bedoeling om de autoproducent als geheel van de hand te doen. "Op deze manier krijgen we de meeste waarde'', aldus de curator. Maar als het niet anders kan, zou het bedrijf ook in delen kunnen worden verkocht.

Failliet
Saab, eigendom van Swedish Automobile, is sinds december 2011 failliet. Diverse reddingspogingen mochten niet baten.

General Motors
Het is onduidelijk waarom General Motors een nieuwe poging Saab te verkopen na het faillissement wel zou steunen. Mogelijk proberen de curatoren samen met de geïnteresseerde partijen een manier te vinden waarbij er geen Amerikaanse technolgie naar de opkomende economieën zou gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen