De Nationale Autoshow27 dec '11 13:54Aangepast op 27 dec '11 14:35

Audi gaat nog meer investeren

Auteur: BNR Webredactie

Audi is van plan de komende jaren nog meer te investeren in zijn fabrieken en de ontwikkeling van nieuwe producten.

De investeringen tot en met 2016 zullen oplopen tot 13 miljard euro. Dat maakte het dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen dinsdag bekend.

Elektrische en hybride motoren
Audi gaf eerder nog aan 11 miljard euro te zullen investeren. In totaal zal meer dan 10,5 miljard euro worden gespendeerd aan de ontwikkeling van nieuwe automodellen en technologieën zoals elektrische en hybride motoren, meldt Audi. Ook worden miljoenen geïnvesteerd in de fabrieken van Audi in Ingolstadt en Neckarsulm.

1200 nieuwe werknemers
Verder wil het bedrijf komend jaar in Duitsland 1200 nieuwe werknemers aannemen. In 2011 nam het bedrijf in Duitsland 1300 extra werknemers in dienst

Succesvol

Audi is de laatste jaren erg succesvol. Het merk heeft zelfs een gebrek aan productiecapaciteit. De nieuwste Audi-telg, de compacte SUV Q3 wordt daarom geproduceerd in Spanje  bij concerngenoot SEAT

Grootste producent van luxe auto's

Momenteel heeft Audi concurrent Mercedes Benz qua verkoopaantallen ingehaald. BMW is sinds 2005 de grootste producent van premium auto's. Audi kondigde aan BMW in 2015 van zijn troon te willen stoten. Hte merk investeert daarom fors in meer productiecapaciteit en vernieuwende techniek om zijn ambitieuze doel te realiseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen