De Nationale Autoshow2 dec '11 12:18Aangepast op 2 dec '11 13:10

Renault Twingo verkoopt het best

Auteur: BNR Webredactie

De verkoop van nieuwe auto's in Nederland zit in de lift. In november werden 11,8 procent meer auto's aan de man gebracht dan vorig jaar in dezelfde maand.

Brancheorganisaties RAI Vereniging en Bovag maakten vrijdag bekend dat in november 41.264 nieuwe personenauto's werden geregistreerd. Die forse toename volgt op een lichte stijging in oktober, toen 1,1 procent meer auto's werden verkocht.

Renault Twingo
De meest verkochte auto in november was overigens de Renault Twingo, waarvan er krap 2600 werden aangeschaft. De Volkswagen Polo was tweede met ruim 1913 stuks en de Toyota Aygo met 621 stuks. Tot en met november werden in Nederland 538.754 nieuwe personenauto's geregistreerd. In vergelijking met een jaar eerder is dat een toename van 14,3 procent.

Duitsland
In Duitsland nam de verkoop van nieuwe auto's in november toe met ongeveer 3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Volgens de Duitse brancheorganisatie VDA zal het aantal registraties van nieuwe auto's over het hele jaar genomen in vergelijking met vorig jaar stijgen naar 3,1 miljoen, een toename van 8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen