De Nationale Autoshow26 jan '12 18:57

Diesel-power: BMW M550d xDrive [slideshow]

Auteur: Lars Welbers

Een BMW diesel met een M-badge? Dat klinkt als schelden in de kerk, maar deze nieuwe M550d xDrive bewijst het tegendeel.

BMW introduceert een nieuwe dieselmotor die zorgt voor waanzinnige prestaties en die onderdeel uitmaakt van een nieuwe M-Performance lijn. Potentiële klanten van een M5 hebben voortaan en voordeliger alternatief.

Dikke diesel
Het 3.0 liter zescilinder blok wordt uitgerust met maar liefst drie turbo's en levert daardoor een vermogen van 381 pk en een monsterlijk koppel van 740 Nm. Dat zorgt ervoor dat de auto in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, supercar waardes dus. De topsnelheid is naar Duits gebruik afgeregeld op 250 km/u.

Verassend verbruik
Niet het grote vermogen, maar de verbruikscijfers maken toch wel de meeste indruk. Zo verbruikt de M550d volgens BMW 6,3 liter brandstof per 100 km met een uitstoot van 169 gram Co2 per km. Daarmee voldoet hij al aan de EU6-emissie-eisen die over enige tijd worden ingevoerd.

Aan de buitenkant is de M550d te herkennen aan subtiele spoilers rondom en extra dikke wielen. Ook in het interieur zijn verschillende M-details aangebracht.

Kortom: de M550d is de ideale auto voor mensen die een M5 te hardcore vinden, maar die niet al teveel willen inleveren op prestaties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen