De Nationale Autoshow2 feb '12 17:54

Nederland niet aan de stekker

Auteur: Anne-Greet Haars

Anderhalf procent van de Nederlanders zou best als volgende auto een elektrische auto willen kopen. De grootste belemmering is de prijs, want veel Nederlanders denken dat elektrische auto's een stuk duurder zijn.

Uit onderzoek tussen Bosch en TNO blijkt dan van de 1000 mensen die deelnamen aan het onderzoek, 82,6 procent ervan overtuigd is dat de elektrische auto duurder is dan een auto met de traditionele verbrandingsmotor. En 89,3 procent is niet van plan om deze extra kosten te betalen.

Toekomst
Een meerderheid ziet wel dat de elektrische auto de toekomst zal hebben de aankomende jaren. 75 procent voorspelt een rooskleurige vooruitzicht voor de elektrische auto. Toch zal een meerderheid (67,6 procent) van de ondervraagden kiezen voor een benzineauto.

Rijbereik
Naast de gevreesde extra kosten is ook het aantal afgelegde kilometers een reden om toch voor een benzineauto te kiezen. Driekwart van de ondervraagden vindt dat het rijbereik van een auto minstens vijfhonderd kilometer moet zijn. 48,7 procent vindt het huidige bereik (tot tweehonderd kilometer) geen bezwaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen