De Nationale Autoshow15 jun '12 11:47

Scheuren van Afsluitdijk naar Duitsland flink beboet

Auteur: Arjan Meesterburrie

De politie heeft de afgelopen vijf maanden meer dan 1500 boetes uitgeschreven op de A7 tussen de Afsluitdijk en de Duitse grens. Ook zijn bijna 60 rijbewijzen ingevorderd.

Op de snelweg wordt extra gecontroleerd vanwege het grote aantal ongelukken. De meeste boetes zijn gegeven voor een veel te hoge snelheid, bellen achter het stuur, bumperkleven, geen richting aangeven en geen gordel dragen, zo meldt het project A7 Veilig. Bij de controles worden overtreders direct staande gehouden en geconfronteerd met hun rijgedrag.

Project A7 Veilig
Om de A7 veiliger te maken werken Rijkswaterstaat, Politie Fryslân, Regiopolitie Groningen, KLPD, Openbaar Ministerie, Landelijk Parket Team Verkeer en de provincies Fryslân en Groningen intensief samen. Het is een samenwerking die nog niet eerder zo'n grote schaal heeft plaatsgevonden.

De extra controles en voorlichting aan automobilisten zijn vooral bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar ook om de doorstroming op de A7 van de Afsluitdijk tot Bad Nieuweschans te bevorderen. Nu staan er vaak lange files na ernstige ongelukken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen