De Nationale Autoshow25 mei '12 19:04Aangepast op 25 mei '12 22:12

PvdA: eigen budget voor leaserijder

Auteur: Noud Broekhof

De PvdA wil een eigen budget voor leaserijders invoeren. Het plan staat in het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij, vertelt Tweede Kamerlid Attje Kuiken op BNR.

Het zogenaamde mobiliteitsbudget is een antwoord op de plannen van de Kunduz-coalitie. Het akkoord tussen de vijf partijen pakt volgens Kuiken ongunstig uit voor de automobilist, omdat de onbelaste kilometervergoeding (0,19 cent) en het privégebruik van de auto van de zaak afgeschaft worden.

Eigen budget
Kuiken noemt de plannen 'onacceptabel'. Ze pleit in de BNR Nationale Autoshow voor een alternatief. "Een eigen budget voor iedere werknemer. Je maakt dan duidelijke afspraken met je werkgever en kunt zelf per dag bepalen of je het budget inzet voor auto, fiets of openbaar vervoer. Wat je overhoudt, mag je houden", aldus Kuiken.

Meerderheid
Het mobiliteitsbudget is volgens Kuiken geen bezuiniging. "Het is eerder een maatregel om de files te bestrijden." Ze sluit niet uit dat er na de verkiezingen een meerderheid in de Tweede Kamer voor het plan te vinden is.

Luister hierboven naar een deel van het interview met Attje Kuiken (PvdA) in de BNR Nationale Autoshow.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen