De Nationale Autoshow11 dec '11 19:37Aangepast op 11 dec '11 20:45

Miljonair Fair: ook voor autoliefhebbers

Auteur: Noud Broekhof

Kaviaar, prijzige whisky en mooie horloges. Allemaal leuk en aardig, maar dit jaar stond er vooral veel autogeweld op de Miljonair Fair.

Het is alweer de tiende editie van dé Fair. En ja, ieder jaar lijkt het aanbod auto’s in de RAI groter en groter te worden.

En zo komt ook de écht autoliefhebber aan zijn trekken, want de meeste merken pakken flink uit op de beursvloer.

Nieuwe 911
Neem bijvoorbeeld Porsche. Het merk toont in de Deltahal vol trots de nieuwe 911. Leuk, maar even later lopen we in een andere hal nog eens tegen zeven generaties Porsche 911 aan. Pure nostalgie. Mooie stunt ook, we kunnen niet anders zeggen.

Roadster
Geld moet rollen, zeker in onzekere tijden. En dat dachten ze ook bij de stand van Mercedes-Benz, waar de peperdure SLS AMG Roadster van ruim drie ton staat. Of we geïnteresseerd zijn, vraagt een lief meisje die de auto 'bewaakt'. Nee, het is onze kleur niet...

Toch pakken ze het daar bij Mercedes-Benz wel evenwichtig hoor. Zo staat de Roadster naast de nieuwe B-klasse (26.000 euro) en die staat weer naast de nieuwe M-klasse (70 mille). Achja, een auto voor erbij kan nooit kwaad toch?

Primeur
Ook Jaguar is van de partij. Naast de Evoque en de XJ staat er een heuse Europese primeur op de immense stand te pronken: de XKR-S Convertible.

Met 550pk heeft deze open versie even veel vermogen als de 'normale' XKR-S. Nul tot honderd doet-ie in 4,4 seconden en een top van 300km/h, begrensd dat is dan weer wel jammer.   

Champagne
Er was overigens nog meer. BMW met de nieuwe M5 bijvoorbeeld, Abarth met enkele dure speeltjes en Peugeot met een matzilveren RCZ Coupé. En denk de kaviaar en champagne erbij, dan heb je toch ook als autoliefhebber een leuke middag?

Luister hierboven naar de uitzending van de BNR Nationale Autoshow op de Miljonair Fair 2011.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen