De Nationale Autoshow28 okt '11 08:31Aangepast op 28 okt '11 08:53

Pomphouders zoeken premiejagers

Auteur: BNR Webredactie

Pomphouders gaan klanten die helpen om benzinedieven tegen te houden belonen met een gratis volle brandstoftank. Met dat aanbod kwam voorzitter Ewout Klok van de belangenvereniging van onafhankelijke pomphouders (Beta) vrijdag.

De premie moet automobilisten aanmoedigen benzinedieven te helpen grijpen. "Doorrijders" kosten pomphouders jaarlijks zo'n 1,5 miljoen euro aan inkomsten. "Wees wel voorzichtig", waarschuwde Klok, "het zijn criminelen, dus ga niet voor eigen rechter spelen".

Klok wil daarnaast dat kentekenplaten aan auto's worden vastgelast in plaats van vastgeschroefd. "Een nieuwe auto krijgt een kenteken. De plaat wordt pas weer verwijderd als de auto wordt gesloopt. Dus bevestig ze dan zodanig dat het criminelen bijna onmogelijk wordt gemaakt ze te stelen".

Benzinedieven maken meestal gebruik van valse kentekens. Zo ook afgelopen zaterdag, toen de politie op de A2 een filefuik opzette om benzinedieven te pakken. De auto reed vol in op de file. Een 35-jarige automobilist kwam om het leven.

Gerelateerde artikelen