De Nationale Autoshow4 apr '12 09:58

Recordkwartaal voor Mercedes-Benz

Auteur: Anne-Greet Haars

Het Duitse auto- en vrachtwagenconcern Daimler heeft in de eerste drie maanden van dit jaar met zijn autodivisie Mercedes-Benz het beste kwartaal ooit gedraaid.

Daimler maakte woensdag bekend, voorafgaand aan de algemene aandeelhoudersvergadering in Berlijn, dat de verkoop op jaarbasis met 12 procent tot meer dan 340.000 auto's steeg.

Klassen
Vooral de Mercedes-Benz C-klasse deed het erg goed met een verkoopstijging van 27 procent. Bij de S-klasse ging de verkoop met 18 procent omhoog en in het SUV-segment nam de verkoop met 8 procent toe. Ook de nieuwe B-klasse deed het goed. Die serie wordt nu alleen nog in Europa verkocht. In september wordt de nieuwe A-klasse gelanceerd.

Bij de truckdivisie van Daimler steeg de verkoop met 20 procent tot 107.000 voertuigen. In Noord-Amerika ging de verkoop sterk omhoog, maar in Europa en Zuid-Amerika was sprake van een verkoopdaling. De verkoop van bussen van Daimler ging echter met een derde omlaag tot 5000 voertuigen.

Concurrentie
Om de felle concurrentie van de Duitse aartsrivalen BMW en Audi het hoofd te bieden, zet Daimler vooral in op groei in Noord-Amerika en Azië. Het bedrijf bouwt de productiecapaciteit in de Verenigde Staten en China uit. Daimler wil in 2020 BMW en Audi hebben ingehaald en de grootste producent van luxeauto's ter wereld zijn.

Gerelateerde artikelen