De Nationale Autoshow15 nov '11 19:31Aangepast op 15 nov '11 20:40

Grote reorganisatie ANWB op komst

Auteur: BNR Webredactie

De ANWB gaat zijn winkels reorganiseren, en daarbij verdwijnen 72 van de in totaal 514 voltijdsbanen. Alle 68 winkels blijven wel bestaan.

Koopgedrag
Dat heeft de bond dinsdag bekendgemaakt. De maatregel is volgens de ANWB een antwoord op "de veranderende marktomstandigheden en verschuiving van het koopgedrag van klanten naar internet''.

"De ANWB zal zich inspannen om zoveel mogelijk medewerkers te herplaatsen. Er is een sociaal plan'', aldus de organisatie.

Afbraak
Volgens de vakbond FNV gaat het overblijvende personeel er een tot twee loonschalen op achteruit. Een zegsman van de ANWB wilde dit niet bevestigen. FNV-bestuurder Ralph Smeets spreekt van "een ongehoorde afbraak'' van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. "Hun functies worden uitgehold, hun loon gekort'', aldus Smeets.

De ANWB gaat volgens de bond een aantal diensten afstoten in de winkels, zoals reizen door derden georganiseerd, en diverse verzekeringen. De ANWB liet in september al weten meer reizen en verzekeringen via internet te willen gaan aanbieden.

De vakbond wil samen met de medewerkers proberen om de plannen van de ANWB terug te draaien. De ontslagronde zal naar verwachting in april plaatsvinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen