De Nationale Autoshow23 apr '12 08:48

Autoshow met 120 nieuwe modellen [slideshow]

Auteur: Pieter van den Akker

In Peking presenteren grote fabrikanten veel nieuwe auto's op een autoshow. Maar liefst 120 nieuwe modellen zijn er te bewonderen, waarvan 36 van internationale merken.

De autoshow Auto China 2012 biedt ook tientallen nieuwe ontwerpen. Toyota, BMW, Honda en BYD onthullen er elektrische en hybride wagens. Doel is dat er in 2020 minstens 5 miljoen elektrische of hybride auto's over de Chinese wegen zoeven.

Schone energie
China, dat minder afhankelijk wil worden van olie, plant 14 miljard dollar aan investeringen in nieuwe technologie voor auto's met schone energie. Analisten zeggen dat het nog een hele klus wordt.

De Chinese automarkt stagneerde vorig jaar, na een recordgroei in 2009 en 2010. De groeivertraging ontstond, toen de overheid de subsidies verminderde en enkele steden maatregelen namen tegen files en vervuiling.

Buitenlandse merken
Toch blijven de grote autofabrikanten vertrouwen op een hogere productie en een gestage groei in de Aziatische markt. Buitenlandse merken domineren nog steeds de Chinese markt, maar de regering probeert de balans te verschuiven richting Chinese partners.

 

Gerelateerde artikelen