De Nationale Autoshow3 nov '11 20:56Aangepast op 4 nov '11 14:59

Cor Baltus nieuwe algemeen directeur Fiat Nederland

Auteur: Lars Welbers

Met ingang van 1 december zal de 47-jarige Cor Baltus aantreden als algemeen directeur van Fiat Nederland. Hij zal leiding geven over de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional, Abarth en Jeep.

“Deze stap betekent een mooie kans en een geweldige uitdaging, zeker gezien de positieve ontwikkelingen binnen de Fiat Group,” zegt Baltus.

Cor Baltus volgt Giorgio Gorelli op. Gorelli is voortaan als regionaal directeur vanuit het hoofdkantoor in Turijn verantwoordelijk voor de Nederlandse, Belgische, Poolse, Russische en Servische markt.

Zoon van een autodealer
Baltus, de zoon van een autodealer, is geen onbekende binnen de autobranche en kan steunen op een indrukwekkende staat van dienst. Meest recent zijn de behaalde resultaten bij de importeur van Kia die, onder zijn leiding als algemeen directeur, een gezonde doorstart maakte.

Baltus deed verder ervaring op met Italiaanse motorfiets- en scootermerken als directeur van een importbedrijf in de Benelux. Bovendien vertegenwoordigde hij diverse Amerikaanse automerken.

Gerelateerde artikelen