De Nationale Autoshow13 nov '12 11:56

Volkswagen introduceert Up! EcoFuel op aardgas

Auteur: Lars Welbers

Volkswagen introduceert een nieuwe, zeer zuinige, variant van de Up! die op aardgas rijdt.

De nieuwe Up! EcoFuel beschikt naast zijn efficiënte motor standaard over extra energiebesparende techniek als start/stop en remenergie-regeneratie. Dat zorgt voor een CO2-uitstoot van slechts 79 gr/km waardoor hij wegenbelastingvrij is en een fiscale bijtelling kent van 14%.

Uitrustingniveau's
De Up! EcoFuel is leverbaar als take up!, move up! en high up!. De vanafprijzen van deze uitrustingsniveaus bedragen respectievelijk 11.310 euro, 12.010 euro en 12.950 euro.

De take up! is standaard uitgerust met zaken als stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, en airbags voor bestuurder en passagier. De move up! voegt daar onder meer aan toe: elektronisch stabiliteitsprogramma ESP, City Emergency Braking en elektrisch bedienbare ramen vóór. De high up! beschikt daarbovenop over 15-inch lichtmetalen wielen, met leer bekleed stuur en pookknop, radio-/CD-systeem RCD215, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels en een in kleur meegespoten dashboard.

Actieradius
De Up! EcoFuel is technisch verregaand identiek aan de reguliere up!. De 1.0-benzinemotor is geschikt gemaakt voor de hoog efficiënte verbranding van aardgas-biogas. De benzinetank is verkleind tot een ‘reserve’-tank van 10 liter om plaats te maken voor twee aardgastanks. Deze gastanks hebben een gezamenlijke inhoud van 74 liter, wat neerkomt op 11 kilo aardgas. De theoretische actieradius van de Up! EcoFuel bedraagt zo´n 520 kilometer: 320 kilometer op aardgas* en zo´n 200 kilometer op de reserve-benzinetank.

De nieuwe Up! EcoFuel is per direct te bestellen bij de dealers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen