De Nationale Autoshow9 jan '12 21:05

Lexus onthult hybride sportcoupé LF-LC

Auteur: Lars Welbers

Vandaag heeft Lexus op de North American International Auto Show in Detroit hun hybride sportcoupé onthuld.

De LF-LC is een volledig hybride sportauto en is de verpersoonlijking van de nieuwe designtaal van Lexus. Zowel aan de binnen- als buitenkant.

Sportieve prestaties, laag verbruik
De nieuwe 2+2-sportcoupé heeft een voorin geplaatste motor en is voorzien van het geavanceerde Lexus Hybrid Drive. De aandrijflijn bezorgt de achterwiel aangedreven LF-LC sportieve prestaties tegen een laag brandstofverbruik.

“We maken momenteel de grootste verandering in de geschiedenis van Lexus mee”, zegt Karl Schlicht, general manager van Lexus Product en Marketing Planning Division. “De gedurfde, kenmerkende grille van de nieuwe Lexus GS staat symbool voor de verandering en onze conceptauto LF-LC voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe.”

Indrukwekkend interieur
Bij de LF-LC draait alles duidelijk om design, zo ook in het interieur. Alles bestaat uit futuristische en zachte materialen welke volledig gericht zijn tot de bestuurder. De materialen bestaan vooral uit glad leder, suède, geborsteld metaal en hout. Volgens Lexus wekt het de indruk alsof je in een cockpit zit en tegelijkertijd geeft het een veilig gevoel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen