De Nationale Autoshow30 sep '11 19:04Aangepast op 1 okt '11 21:42

Kia wil van goedkope imago af

Auteur: Noud Broekhof

De reacties waren overweldigend toen Kia de GT Concept eerder deze maand lanceerde op de IAA in Frankfurt. De kans dat de auto dan ook daadwerkelijk op de markt komt, lijkt groot.

"Het is een auto waar Kia zo langzamerhand wel aan toe is", zei Cor Baltus, algemeen directeur van Kia Nederland, in de BNR Nationale Autoshow.

"Als we hem vijf jaar geleden geïntroduceerd hadden, dan waren de reacties heel anders geweest. Maar het is nu wel geloofwaardig om met een dergelijk sportieve sedan te komen", zei Baltus.

Volgende fase

Kia liet op de IAA een goede indruk achter met de GT Concept. Maar het is nog lang niet zeker of de auto er ook daadwerkelijk komt. Al is Baltus positief: "Ik hoop net als jullie vurig, dat deze auto er komt."

En die stap lijkt dichter bij dan we denken. Kia presenteert een volgende fase van de GT concept op de autoshow in Detroit, volgend jaar januari. "Die gaat de strijd aan met de GT Concept. De beste komt op de markt", aldus Baltus.

Toekomst

Kia gaat volgens Baltus de komende jaren veel meer inzetten op kwaliteit en design. En zo lijkt het roer in Zuid-Korea 'voorzichtig' om te slaan naar dat van een premiummerk. "De keuze om meer te gaan voor kwaliteit en design is er één om weg te gaan uit de hoek van vroegere modellen. Die waren echt goedkoop, maar zagen er ook niet geweldig uit."

Luister hierboven naar een deel van het interview met Cor Baltus, algemeen directeur van Kia Motors Nederland.

Gerelateerde artikelen