De Nationale Autoshow13 dec '12 11:39

Leaseplan breidt flink uit in Italië

Auteur: Harmen Simon Teunis

LeasePlan, het grootste autoleasebedrijf van Nederland, neemt de Italiaanse vloot en lease-activiteiten over van de Spaanse bank BBVA.

Dat meldt het bedrijf donderdag. LeasePlan breidt zijn Italiaanse vloot door de overname uit met ongeveer 20.500 auto's.

Daarmee kan het bedrijf zijn positie op de zeer competitieve Italiaanse leasemarkt versterken. BBVA heeft contracten met zowel grote als kleine bedrijven in Italië. De activiteiten die LeasePlan overneemt behoren tot de bedrijfsonderdelen BBVA Renting en BBVA Autorenting, en beslaan een wagenpark van in totaal ongeveer 20.500 voertuigen. Daarbij zal het Nederlandse bedrijf de gehele bedrijfsvoering volledig uit eigen middelen herfinancieren.

De overname moet in het eerste kwartaal van 2013 afgerond zijn. Alfonso Martínez Cordero, van LeasePlan Italië: "Deze overname versterkt onze positie in het landen vertegenwoordigt een van de weinige groeimogelijkheden in de markt. Het geeft ons toegang tot een aantrekkelijke grote en kleine bedrijven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen