De Nationale Autoshow13 feb '12 13:45

Nieuwe Fiat Strada met 1.3 MultiJet motor

Auteur: Lars Welbers

De nieuwe Fiat Strada komt drie versies: de praktische Working, de luxere Trekking en de stoere Adventure. Allemaal zijn ze uitgerust met de 1.3 MultiJet dieselmotor die nu al voldoet aan de strengste Euro-5 normen.

De praktische strada is met zijn nieuwe motor niet alleen krachtiger, maar ook zuiniger en dankzij het nieuwe roetfilter heeft hij zoals gezegd een Euro-5 kwalificatie.

Veilig
Fiat benadrukt naast de nieuwe motor ook de rijke standaarduitrusting van de Strada. En dan met name de standaard veiligheidsvoorzieningen. Zo heeft de Strada Working al ABS, bestuurders- en passagiersairbag, gordelspanners, stuurbekrachtiging en een in hoogte verstelbaar stuur aan boord.

Zuinig
De 1,3-liter MuliJet turbodieselmotor levert 95 pk en 200 Nm koppel. Dit acceptabele vermogen gecombineerd met een verbruik van 5,2 liter per 100 km maakt hem zeer interessant, met name voor gemeentes en rijksinstellingen.

Praktisch
De Fiat Strada mag een geremde aanhangwagen van 1.000 kilogram trekken, ongeremd 450 kilogram. Verder heeft hij een laadvermogen tot 705 kilogram.

Ook een voordeel door het gunstige verbruik is de prijs. De vanafprijs bedraagt nu 12.700 euro excl. BTW en BPM.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen