De Nationale Autoshow7 aug '11 11:16

Helft nieuwe auto's in Europa is Duits

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De helft van alle nieuw verkochte auto’s in Europa is van een Duits merk. "Het marktaandeel is ruim 47 procent'', zegt Matthias Wissmann, voorzitter van de Duitse branchevereniging van de auto-industrie VDA.

Wissmann deed deze uitspraak in vakblad Automotive News Europe.
"De Duitse merken, inclusief namen als Seat en Skoda die tot de VW-stal behoren, zijn duidelijk nummer 1'', zegt hij.
Van de 11,6 miljoen passagiersvoertuigen die de Duitsers het afgelopen jaar maakten, werden er 5,5 miljoen in Duitsland gebouwd, de rest in het buitenland. “Voor dit jaar verwachten we dat de wereldwijde productie van de Duitse merken uitkomt op ongeveer 12,5 miljoen stuks."
Marktaandeel in Duitsland
In Duitsland zelf is het marktaandeel 70 procent. De VDA komt tot deze conclusie op basis van de verkoopcijfers over 2010.
Volgens de VDA hebben de Duitsers meer dan 11 procent van de Amerikaanse markt in handen en een vijfde van de nieuwe auto's in Brazilië en China heeft een Duits logo.
West-Europa
Ondanks de overzeese successen, blijft de basis van de Duitse automakers de West-Europese markt, stelt Wissmann. "Deze markt, waar we dit jaar een vraag van iets minder dan 13 miljoen auto's verwachten, blijft het stabiele anker voor onze branche.''
"Dit decennium is van de Duitsers"
In 2012 zouden de Duitse merken goed zijn voor een mondiaal marktaandeel van 20 procent op circa 65 miljoen auto's. De VDA rekent erop dat de Duitsers een steeds groter deel van de taart naar zich toe trekken. “Alles wijst erop dat dit het decennium van de Duitsers is'', aldus Wissmann.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen