De Nationale Autoshow15 feb '12 11:19

Officieel: de nieuwe Audi RS4 Avant

Auteur: Lars Welbers

De auto waar we een ruime tijd naar uit hebben gekeken is nu dan eindelijk officieel, Audi's nieuwe RS4!

Het goede nieuws is dat de RS4 net als vanouds een dikke V8 aan boord heeft, niks geen downsizing!

Prestaties
De V8 in de nieuwe RS4 Avant is een met de hand geassembleerde, atmosferische 4,2-liter V8. Het topvermogen van 450 pk wordt bij 8.250 tpm afgegeven en het specifieke vermogen bedraagt 108 pk per liter. Het koppel ligt op 430 Nm is beschikbaar tussen de 4.000- 6.000 tpm. Uiteraard is de topsnelheid begrensd op 250 km/u, maar tegen betaling verhoogt Audi deze tot 280 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt gedaan in slechts 4,7 seconden, dit mede dankzij Launch Control. Het gemiddelde verbruik bedraagt 11 liter op 100 km.

Aandrijving
De RS4 Avant wordt standaard geleverd met de zeventraps S tronic-transmissie. Deze schakelt dankzij de dubbele koppeling razendsnel en is ook met flippers aan het stuur te bedienen. Uiteraard is ook Audi's befaamde Quattro-vierwielaandrijving standaard. Voor de echte die-hards is een sportdifferentieel optioneel.

Looks
Aan de buitenkant is de RS4 duidelijk een echte RS; dikke bumpers rondom, grote velgen, aluminium-look accenten en dubbele uitlaatpijpen verraden zijn identiteit. In het interieur is de boel een stuk anoniemer op een afgevlakt stuur, kuipstoelen en enkele koolstofvezel accenten na.

In september staat de nieuwe RS4 Avant bij de dealers, maar binnenkort staat hij al op Autosalon van Genève. Een Nederlandse vanafprijs is helaas nog niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen