De Nationale Autoshow10 mrt '11 14:08Aangepast op 10 mrt '11 16:54

Pirelli-banden inferieur

Auteur: Thijs Baas

De banden van de nieuwe bandenleverancier Pirelli houden de gemoederen binnen de Formule-1 flink bezig. Het rubber van de banden van de Italiaanse fabrikant, die dit seizoen de rol van Bridgestone heeft overgenomen, slijt volgens de rijders veel te snel.

Wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull) en Vitali Petrov (Lotus Renault) klaagden al dat banden na een ronde of vijftien al zo goed als op zijn. Een delegatie van de coureurs, verenigd in de Grand Prix Drivers Association (GPDA), heeft woensdag in Barcelona de klachten neergelegd bij F1-racedirecteur Charlie Whiting.

Visie op verval

,,We hebben onze visie op het snelle verval van de banden gegeven'', zei de Italiaan Jarno Trulli van Team Lotus tegen de gezaghebbende website Autosport.com. ,,Door de slijtage van de banden zijn we na een ronde of vijftien al zo'n vijf seconden langzamer. Feit is ook dat we minder kunnen rijden in de trainingen en dat is minsten zo zorgwekkend'', aldus Trulli. De Italiaan benadrukte dat de coureurs geen kritiek hebben op Pirelli, maar dat ze de bandenleverancier vooral nuttige informatie willen meegeven. De internationale autosportfederatie FIA leverde voor sommige raceweekeinden al  een extra set Pirellibanden voor de vrijdagtraining.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen