De Nationale Autoshow16 nov '12 18:02

Rij-impressie | Opel Adam

Auteur: Noud Broekhof

Nieuwe koers, nieuwe markten. En dus probeert Opel het met een hippe stadsauto, want die hadden ze nog niet. Redacteur Noud Broekhof van de BNR Nationale Autoshow reed ermee in Portugal.

Gelukkig geven ze het zelf toe bij Opel: de nieuwe Adam lijkt wel erg op z'n directe concurrenten (Fiat 500, Citroën DS3, Audi A1). Beter goed gejat, dan slecht bedacht nietwaar? Desalniettemin heeft Opel een interessante auto op de markt gezet.

Zin

Maar hoe leuk (en lief) hij er ook van de buitenkant uit mag zien. Echt spannend zijn de rij-eigenschappen van deze lifestyle-auto niet. De motor (benzine, 1.4, 87pk) lijkt er namelijk niet echt veel zin in te hebben op de Portugese wegen. De topsnelheid lijkt zelfs begrensd op 150km/h, of kan-ie gewoon niet harder?

Turbo
Nee, wachten blijft het nog even op de turbo-motoren. En later volgt ook gelijk een dikke OPC-variant, dat wordt pas leuk speelgoed! Maar er zijn nog meer plannen. Neem bijvoorbeeld de LPG-versie van de Adam en wat te denken van de cabriolet (met roldak). Begin maart wordt die auto al getoond op de Autosalon van Genève.

Kracht

De kracht van deze auto zit hem in het 'personaliseren'. Ontelbaar veel combinaties van kleuren en materialen kun je (als je er natuurlijk even de tijd voor neemt) kiezen om je auto aan te kleden. Absolute 'must have' is dan de sterrenhemel in het dak. 275 euro en dan ben je het mannetje.

Prijzen beginnen vanaf 12.500 euro. En als je dan even een beetje gaat aankleden kom je al snel op 15-16 duizend euro uit. Maar dan heb je wel echt je eigen Adam.

Luister hierboven naar een bijdrage van redacteur Noud Broekhof in de BNR Nationale Autoshow.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen