De Nationale Autoshow1 nov '12 14:32

Dit is de nieuwe Subaru Forester

Auteur: Lars Welbers

Subaru heeft de eerste foto's en informatie vrijgegeven van hun nieuwe Forester die eind deze maand op de autoshow van Los Angeles zijn debuut maakt.

Na de onthulling in LA moeten wij Europeanen nog wel even wachten op de nieuwe Forester, pas na de zomer van 2013 staat hij bij de dealers.

Geen succes
De afgelopen jaren is de AWD SUV niet echt meer een succesnummer te noemen in ons land, waar hij dat voorheen wel was. De auto komt keer op keer in verschillende tests naar voren als een van de meest betrouwbare en praktische SUV's in zijn klasse. Maar spannend, dat is hij niet meer. Deze nieuwe Forester moet daar verandering in gaan brengen.

Zo heeft het exterieur veel stijlelementen meegekregen van de XV, een sportieve cross over van het merk. Ook het interieur ziet er op het eerste oog een stuk frisser en moderner uit, wat vooral komt door het grote kleurenscherm met daarboven nog een extra display.

Motoren
Subaru geeft aan dat de Forester leverbaar wordt met een 170 pk sterke 2.5 liter viercilinder boxermotor en een 2.0 liter motor voorzien van een turbo die 250 pk levert. Deze motoren worden leverbaar in thuisland Japan en in Amerika, of ze ook Europa zullen bereiken is nog onbekend. Vooral de turbo-variant is een twijfelgeval, verder zal een diesel in ons land uiteraard leverbaar worden samen met één of twee benzinevarianten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen