De Nationale Autoshow29 apr '11 11:41

Auto's spotten tijdens Royal Wedding

Auteur: Jorn Lucas

Bruiloften als die van vandaag, geven autoliefhebbers vaak mooie spul om te spotten. William en Kate hebben het spannende bewaard voor het laatste, een Aston Martin Volante DB6 MKII.

Uiteraard zijn alle gebruikte auto's tijdens de royal wedding van Britse makelij - althans van origine. Veel Jaguars XJ (verlengd, dat dan weer wel) met een Range Rover in het kielzog.
Bentley
William werd in een Bentley naar Westminster Abbey gereden. Naast hem, zijn broer Harry. De Bentley State Limousine is gebaseerd op de Arnage en is door Mulliner coachbuilding speciaal op maat gemaakt voor het Britse koningshuis. Er zijn er twee gemaakt, en het Britse Koningshuis heeft ze alle twee (eentje als backup). Naar verluid kosten de auto's 14 miljoen dollar per stuk!
Hoewel ze vandaag - en waarschijnlijk altijd - met een slakkengang door Londen reden, zit er best een blok in. Namelijk een 6.75 liter V8, voorzien van 2 turbo’s. En dat zorgt voor een vermogen van 400 pk. Opvallend deatil is dat de auto ook op bio-brandstof kan rijden.
Rolls Royce
Kate Middleton is iets klassiekers naar de kathedraal vervoerd, namelijk in een Rolls Royce Phantom Landaulet uit 1977. Het is dezelfde auto waarin Prince Charles en Camilla Parker Bowles zaten terwijl de auto werd vernield door protesterend studenten. Ook deze auto is speciaal voor Koningin Elizabeth gebouwd, net als bovenstaande Bentley.
Aston Martin
Pas leuk werd het op het eind, toen the newlyweds in een Aston Martin Volante DB6 MKII (in Seychelle blauw) verschenen. De auto is van Prins Charles, en is gebouwd in 1969. Voor de gelegenheid is de auto voorzien van nummerplaten met de tekst JU5T WED. Voor de liefhebbers is hier de orginele brochure van de DB6 MKII, en hier de brochures van andere Aston Martins


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen