De Nationale Autoshow13 mei '11 17:35Aangepast op 13 mei '11 18:14

Hawtai wil weer praten met Saab

Auteur: Jorn Lucas

Hawtai Motor wil de gesprekken over een mogelijke samenwerking met Spyker Cars en een investering in Spyker-dochter Saab voortzetten. Dat zegt de Chinese maatschappij in een persverklaring.

"Na de ongelukkige beëindiging van het akkoord met Spyker zet Hawtai de gesprekken met Spyker voort en een nieuw onderzoek naar de samenwerkingsopties met Saab blijft voor ons topprioriteit", zegt Hawtai-manager Richard Zhang op de site van het Chinese concern.
Saab heeft hulp nodig
"De situatie is complex. Het waren commerciële en financiële overwegingen en niet het ontbreken van goedkeuring van de regering die ons ertoe brachten het akkoord van 2 mei te beëindigen", vervolgt hij. "Saab heeft hulp nodig en wij zijn ervan overtuigd dat wij daarvoor de beste partner zijn. We zijn er zeer op gebrand om tot een eerlijke en redelijke structuur te komen voor een langetermijn relatie".
Saab Automobile heeft alle gesprekken met leveranciers over de herstart van de productie van auto's in Trollhattan opgeschort, zolang er geen duidelijkheid is over de financiering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen