De Nationale Autoshow3 mei '11 16:27

Rij impressie | Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

Auteur: Jorn Lucas

Mercedes-Benz heeft recent de succesvolle samenwerking met de Britse sportwagenfabrikant McLaren stopgezet. Die samenwerking kwam tot uiting in de supersportwagen SLR. Als kroon op die modelreeks, kwam Mercedes-Benz met de SLR Stirling Moss. Een ode aan de Mercedes 300 SLR waarmee Sir Stirling Moss in de jaren ’50 de Mille Miglia-rally in Italië won.

Er zijn er 75 van gemaakt, á 1,5 miljoen euro - inclusief belastingen. Alleen bevoorrechte klanten die reeds een SLR bezitten, kregen de gelegenheid om een exemplaar te bestellen. De eerste van de 75 exemplaren, was recent even in Nederland. Bas van Werven mocht er in rijden.. met een helm op, want deze auto heeft geen dak en geen voorruit... Maar wel airco!
Carbon
Deze vrijwel volledig uit carbon opgetrokken supercar haalt een topsnelheid van 350 km/h en accelereert in minder dan 3,5seconden naar 100 km/h. Dit is mogelijk door de bekende 5,5 liter V8-compressormotor die een vermogen levert van 650 pk.
Deze op zich al indrukwekkende prestaties worden nog extremer omdat de ‘Stirling Moss’ zonder voorruit, dak en zijruiten wordt geleverd. Net als de 300 SLR.
Alleen twee kleine windschermpjes moeten de inzittenden beschermen tegen de elementen. Wanneer de auto geparkeerd wordt kunnen twee carbon tonneaucovers uit de kofferbak gebruikt worden om de zitplaatsen af te dekken.

Gerelateerde artikelen