De Nationale Autoshow27 mei '11 08:19

Verkoop bedrijfsauto in hoge versnelling

Auteur: Pieter van den Akker

De verkoop van bedrijfsauto's in Nederland neemt een vlucht. In april lag het aantal verkochte auto's 23,7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. In april werden in ons land 6100 nieuwe bedrijfswagens verkocht.

Dat blijkt uit cijfers die de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA vrijdag publiceerde. De stijging is in lijn met de Europese trend. In de hele Europese Unie werden in april bijna 158.000 nieuwe bedrijfswagens verkocht, 9,5 procent meer dan in diezelfde maand een jaar eerder.
Bedrijfsauto in Spanje en Frankrijk op de rem
Bij de grote Europese economieën viel vooral de enorme toename in Groot-Brittannië op, waar de verkoop steeg met 23,6 procent. Opvallende uitzonderingen zijn Spanje en Frankrijk, waar de bedrijfsauto's juist minder in trek is. In Spanje zakte de verkoop weg met 14,3 procent en in Frankrijk daalde de verkoop met 3 procent.
In de eerste vier maanden van het jaar lag de totale verkoop in de EU op 657.707. Dit komt neer op een stijging van 13,5 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2010.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen