De Nationale Autoshow9 mrt '11 22:40

Alles over asfalt en F1 in de Autoshow

Auteur: Jorn Lucas

Deze week ontvangen Bas van Werven en Carlo Brantsen dé asfaltspecialiste van Nederland, met een erg on-Nederlandse naam. En we gaan het hebben over Formule 1, over een paar weken begint het snelte circus ter wereld weer. Rijden hebben gedaan met de Peugeot 508 e-HDI.

Asfalt. We hebben er als automobilist elke dag mee te maken, we rijden er elke dag overheen en we ergeren er ons aan. Als het stuk is, maar ook als het gemaakt moet worden. We weten wat ZOAB is, maar verder dan dat gaat het echt niet. In de studio Niki Kringos, asfaltdeskundige verbonden aan de TU Delft. Zij zal aantonen dat er een hele wereld achter 'asfalt' zit, die verre van saai is.
F1
Over een paar weken strijkt het hele Formule 1 circus neer in Australië voor de GP van Melbourne. Voor ons aanleiding om eens te gaan kijken hoe de vlaggen erbij hangen. Met wie moeten we rekening houden en wie kan wel eens voor een verrassing zorgen. Wij weten hier niet genoeg van, dus hebben we Rick Winkleman uitgenodigd om de start van het F1 seizoen toe te lichten.
508
De 607 was geen succes voor Peugeot, en de 407 heeft eigenlijk ook nooit gebracht was het moest. En dus zullen ze in Frankrijk hebben gedacht, alle twee weg en éen ervoor in de plaats. En dat is de 508 geworden. En die auto moet van Peugeot weer Peugeot maken. Zonder grote grillen en haaienbekken. Wij reden met de zuinige e-HDI.
Update
Meindert Schut is nog steeds bezig met uitrusten, en dus verzorgt Carlo Brantsen zelve deze week nog een keer de AutoUpdate.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen