De Nationale Autoshow8 mrt '11 16:19

Duitse importauto's populair

Auteur: Jorn Lucas

Vorig jaar zijn ruim 60.000 gebruikte auto's uit Duitsland naar Nederland gehaald. En voor dit jaar staat de teller al op ruim 9300 stuks. De Rai Vereniging vindt het maar niks.

De cijfers zijn vandaag naar buiten gebracht door de RDW. En daaruit blijkt dat niet alleen Duitse wagens in trek zijn, ook auto's België, Zwitserland en Amerika zijn gewild.
Rai Vereniging
De branchevereniging RAI meent dat het afgelopen jaar in totaal meer dan 100.000 auto's uit het buitenland naar Nederland zijn gehaald. Het aantal auto's dat in Duitsland wordt gehaald, groeit gestaag en kwam niet eerder boven de 60.000.
De RAI is niet blij met het fenomeen. ,,Daar hebben onze leden last van'', aldus de woordvoerder. ,,We constateren dat er merken zijn die deze auto's vanuit de officiële dealer aanbieden.''
Vol met opties
Jonge tweedehands auto's uit met name Duitsland zijn gewild omdat ze barstensvol zitten met opties, goed zijn onderhouden en een stuk goedkoper dan in Nederland. ,,Dat komt door de BPM'', aldus de RAI. RAI vindt de ontwikkelingen zorgwekkend. ,,Het haalt allemaal handel weg uit de nieuwverkoop.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen