De Nationale Autoshow9 mrt '11 22:12Aangepast op 10 mrt '11 13:37

Alles over asfalt en F1 in de Autoshow

Auteur: Jorn Lucas

Deze week ontvangen Bas van Werven en Carlo Brantsen in De Nationale Autoshow dé asfaltspecialiste van Nederland met een bijzonder on-Nederlandse naam. En, we gaan het hebben over Formule 1. Over een paar weken gaat het hele circus weer van start. Rijden hebben we gedaan met de Peugeot 508 e-HDi.

Asfalt. We hebben er als automobilist elke dag mee te maken. We ergeren er ons ook aan als het stuk is, en als het gerepareerd wordt. En we weten wat ZOAB is. Maar daar blijft het bij. Dat er een gigantische wereld achter het asfalt ligt, gaat Niki Kringos ons uitleggen. Verbonden aan de TU Delft en allesweter op het gebied van ons wegoppervlak.
F1
Over een paar weken strijkt het hele Formule 1-circus neer in Australië voor de GP van Melbourne. Aanleiding van ons om eens te gaan kijken hoe de vlaggen erbij hangen. Met wie moeten we rekening houden en wie kan wel eens voor een verassing zorgen. Hier weten wij niet genoeg van, dus hebben we Rick Winkelman uitgenodigd om de start van het F1 seizoen maar eens toe te lichten.
508
De 607 was geen succes voor Peugeot, de 407 heeft eigenlijk ook niet gebracht wat het had moeten doen. En dus hebben ze bij Peugeot gedacht: alle twee weg en een ervoor in de plaats. En dat is de Peugeot 508 geworden. De auto die ervoor moet zorgen dat Peugeot weer Peugeot wordt. En dus zonder grote grillen en haaienbekken aan de voorkant. Wij reden met de zuinige e-HDI.
Update
Meindert Schut is nog steeds bezig met uitrusten, en dus verzorgt Carlo Brantsen zelve deze week nog een keer de Auto Update.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen