De Nationale Autoshow6 jan '17 17:29Aangepast op 6 jan '17 22:48

'Terugkeer Formule 1 in Zandvoort reëel'

Auteur: Noud Broekhof

De kans is reëel dat de Formule 1 terugkeert op het Circuit Park Zandvoort. Dat zegt Roland Kleve, de nieuwe directeur van het circuit, tegen BNR.

Verstappen in actie op de Racedagen in Zandvoort. Foto: ANP.
Verstappen in actie op de Racedagen in Zandvoort. Foto: ANP.

 

Samen met de gemeente Zandvoort onderzoekt Kleve de haalbaarheid. Hij sluit een terugkeer van de koningsklasse van de autosport op het circuit zeker niet uit. 'Ik zie dat heel positief in. We zijn goede stappen aan het zetten', zegt hij.

Bereikbaarheid
Kleve denkt dat nog enkele hindernissen genomen moeten worden, maar volgens hem is de bereikbaarheid van het circuit geen probleem. 'In de zomer, op zonnige dagen, komen 150.000 tot 200.000 mensen naar het strand van Zandvoort toe. Qua volume kunnen we het aan.'

De eigenaar van het circuit, Prins Bernhard Jr., speelt een belangrijke rol bij het binnenhalen van de Formule 1. 'Wat helpt is dat hij een enorme passie heeft voor de autosport. Dat proef je gewoon. Hij ademt autosport', aldus Kleve in de Nationale Autoshow.

Kleve wil niet zeggen hoeveel geld nodig is om de Formule 1 in Zandvoort te organiseren. De race werd voor het laatst verreden in 1985. Toen won autocoureur Niki Lauda.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen