De Nationale Autoshow24 mrt '17 18:26

Profile wil meer vestigingen openen

Auteur: Noud Broekhof

Garageconcern Profile wil op termijn meer vestigingen openen in ons land. Dat zei de nieuwe CEO van het bedrijf in De Nationale Autoshow.

Profile heeft in totaal 170 vestigingen in Nederland. De komende jaren moet dat aantal verder groeien, zegt Profile-baas Matthijs Verhaar op BNR. 'Niet duizend. Ook niet honderd, maar tussen de nul en honderd vestigingen', zegt hij in het autoprogramma.

Witte vlekken
Volgens Verhaar zijn er nog een aantal 'witte vlekken' in Nederland waar het garagebedrijf niet goed vertegenwoordigd is. 'Vooral in grote steden. En er zijn delen in het land waar we nog wat meer vestigingen willen.'

Verhaar ziet de komende periode uitdagingen voor garagebedrijven. Auto's gaan langer mee en de opmars van de elektrische auto zal er op termijn voor zorgen dat automobilisten met hun auto minder naar de garage hoeven. 'Het heeft gevolgen voor het business model', zegt hij.

'Er zullen minder bedrijven nodig zijn om het werk te doen. Er zijn nu bijna 4000 garagebedrijven in Nederland. Als wij dat goed doen, dan blijven we bestaan', aldus Verhaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen